Ledenvoordelen

Per 1 juni 2018 is de Ntb onderdeel van de Kunstenbond

Enkele voorbeelden van financiële ledenvoordelen van het Ntb lidmaatschap:

Instrumentenverzekering

Marijke Buijs meldt zich aan als Ntb-lid, zij combineert haar werkzaamheden als uitvoerend musicus met een baan op een muziekschool. Als uitvoerend musicus is zij met name geïnteresseerd in de instrumentenverzekering. Zij betaalt voor haar instrumenten met een waarde van € 6000,- elders € 180,- premie per jaar. Via de Ntb kan zij haar instrumenten incl. 21% assurantiebelasting voor € 38,- verzekeren. Een ledenvoordeel van € 142,- , bovendien zijn haar instrumenten nu overal ter wereld verzekerd, ook ná 12 uur nachts.

De premie van de Ntb-instrumentenverzekering bedraagt 0,575% van de te verzekeren waarde, d.w.z. per € 1000,= te verzekeren waarde betaalt u € 5,75 premie per jaar.

Andere verzekeringen

Ook op andere verzekeringen krijg je als Ntb-lid een royale collectieve korting.
Wij noemen de kortingspercentages van enkele verzekeringen:

  • Autoverzekering: 35%
  • Caravanverzekering: 20%
  • Brandverzekeringen: 25%
  • Reisverzekeringen: 15%
  • Aansprakelijkheidsverzekering: 15%.

 Gratis contract screening

Regelmatig kloppen mensen bij ons aan voor een advies over een te sluiten platencontract. Zij hebben dan vaak al nare ervaringen gehad bij het aangaan van een contract. Hulp via een advocaat is moeilijk te krijgen, omdat maar weinig advocaten zich gespecialiseerd hebben in het intellectuele eigendomsrecht. Een gespecialiseerd advocatenkantoor heeft een gemiddeld uurtarief van €250,-. Een platen- of publishingcontract nakijken kost in praktijk al gauw € 550,- of meer.
Als Ntb-lid kun je je contracten vooraf GRATIS laten screenen om moeilijkheden in de toekomst te voorkomen. De Ntb-juristen screenen  alle gangbare contracten die met ‘het vak’ te maken hebben zoals arbeidscontracten, lescontracten, publishing- en managementcontracten etc.

Incasso

Jaap heeft met zijn groep opgetreden op een bedrijfsfeest. Hij heeft met de opdrachtgever een brutogage van € 300,- de man afgesproken. Twee maanden later heeft Jaap zijn geld nog niet gezien. Gelukkig zijn de afspraken rond het optreden schriftelijk vastgelegd, dus kan de juriste van de Ntb hem verder helpen en krijgt hij toch zijn geld binnen een maand.

EZ Boekhouding

Als je als zelfstandig musicus/componist/producer/Dj/docent de hulp inschakelt van een gespecialiseerd accountantsbureau dan kost je dat op jaarbasis tussen de € 500,- en € 2000,-.
Met de online tool van EZ Boekhouding kan ook iemand die niks van boekhouden afweet elk boekjaar tot een goed einde brengen.
Als Ntb lid krijg je 20% korting op een abonnement voor dit systeem. Na een proefperiode van 30 dagen betaal je dan € 12,- per maand of €120,- per jaar. Een besparing van €380,- tot €1880,- aan accountant kosten!

Gratis consult

Ntb-leden kunnen een afspraak maken voor een persoonlijk advies.
Waar sta je als muzikant, waar wil je heen en wat kun je van de bond verwachten ter ondersteuning. Wij stellen onze kennis en ons netwerk gratis ter beschikking.
Een advies waar je normaal een uurtarief van minimaal € 100,- voor betaalt.

Kortom, met een Ntb-lidmaatschap kun je honderden euro’s per jaar besparen.
De kosten voor het lidmaatschap van de Ntb zijn als beroepskosten volledig aftrekbaar.


Per 1 juni fuseren de Kunstenbond en de Ntb.
Ben je muzikant? Meld je hier aan als lid: Word nu lid en profiteer van de voordelen voor jou als professional in de muzieksector.
Heb je een ander creatief beroep? Meld je dan aan via www.kunstenbond.nl/word-lid

Meer informatie op deze website of via de helpdesk van de Ntb tel: 020 – 620 31 31.

Actueel

Opgelost: Automatische incasso’s vertraagd vanwege software storing

Contributie van afgelopen periode wordt stapsgewijs geïnd Leden bij wie we via automatische incasso contributie innen hebben een tijdje geen… lees verder

Ruben Hein nieuwe artistiek leider Nationaal Jeugd Jazz Orkest

Zanger, pianist, componist en bandleider Ruben Hein wordt in 2019 en 2020 artistiek leider en dirigent van het Nationaal Jeugd… lees verder

Procedure tegen kickbackcontracten omroepen: geld moet terug naar de makers

VCTN en Ntb/Kunstenbond bereiden namens benadeelde leden een procedure voor tegen de publieke en commerciële omroepen en de aan hen… lees verder