INSCHRIJVING NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) o.l.v. Ruben Hein verlengd tot 18 maart!

Aanmelden via www.njjo.nl.

Onder leiding van pianist, componist en zanger Ruben Hein doorlopen de geselecteerde 18 toptalenten een intensief coaching traject dat gekoppeld wordt aan optredens en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten. Met een door Ruben Hein op maat gecomponeerd of geselecteerd en genre doorbrekend programma gaat het NJJO in 2019 in Nederland op tournee.

In dat eerste programma zal Hein zelf soleren en wordt onder meer Amersfoort Jazz (24 mei), Duketown (8 juni) en het Grachtenfestival A’dam (16 augustus) aangedaan.

De ervaring die de startende professionals hiermee opdoen geeft een boost aan hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière. Genre doorbrekend wil ook zeggen dat er niet alleen gezocht wordt naar talent met een jazz achtergrond, klassiek geschoolde musici zijn meer dan welkom zich in te schrijven.

Ruben Hein
Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel.

Zijn muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen succesvolle debuut langs verschillende genres, stijlen, onderscheidingen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden.

 “Ontwikkeling van jong talent is de basis voor de voortgang van de muziekcultuur. Goede begeleiding waardoor dat talent de juiste keuzes kan maken en dicht bij zichzelf kan blijven is cruciaal.” aldus Ruben Hein.

Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren:  Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi. Lees hier onze eerdere berichtgeving hierover.

NJJO
Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb). Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten. Uitgangspunt is de bevordering van de professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici. Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van onder meer de partners Sena Performers en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Voor meer informatie: www.njjo.nl