Talentvolle muzikanten kunnen zich inschrijven voor het Nationaal Jeugd Jazz Orkest o.l.v. zanger en pianist Ruben Hein

Talentvolle, jonge muzikanten tot maximaal 26 jaar kunnen zich tot 1 maart 2019 voor het Nationaal Jeugd Jazz orkest ( NJJO) 2019/2020 aanmelden. Dit kan via het inschrijfformulier op de website: www.njjo.nl.

Onder leiding van Ruben Hein doorlopen de geselecteerde 18 topmusici een coaching traject dat gekoppeld wordt aan optredens en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten.

Vanaf mei 2019 gaat het orkest op tournee met een nieuw, door Hein op maat gecomponeerd en gearrangeerd, programma waarbij hij zelf ook als vocalist/solist zal optreden.

De ervaring die de startende professionals  hiermee opdoen geeft een boost aan hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière.

 

Ruben Hein

Pianist, componist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, zijn soulvolle jazzy popsongs en zijn eigenzinnige pianospel. Zijn muzikale ontwikkeling bracht hem vanaf zijn op Blue Note verschenen debuut langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar successen, onderscheidingen, awards, veelgeprezen albums, uitverkochte shows en projecten met o.m. Hans Teeuwen en New Cool Collective. Hij verzorgde  voorprogramma’s van o.a. Robin Gibb, Seal, Tom Jones en Simply Red.

In het voorjaar van 2018 bracht Ruben Hein zijn album ‘Groundwork Rising’ uit.

Bezoek voor meer informatie zijn website www.rubenhein.nl.

En kijk en luister naar Ruben Hein in actie.

 

NJJO

Het tweejaar durende ontwikkelingsproject met het NJJO, het Jong Oranje van de jazz, dat onlangs door de 35.000 vakgenoten nog werd uitgeroepen als de nieuwe smaakmaker op de podia,

biedt op landelijke schaal een topselectie van jonge, beginnende professionals tot maximaal 26 jaar een omvangrijk en hoogkwalitatief leer en praktijktraject.

Met een exclusief en deels op maat gecomponeerd en gearrangeerd programma gaat het orkest vervolgens op verschillende tournees en bijzondere samenwerkingsprojecten aan.

De ervaring, kennis en nieuwe nationale en internationale netwerken die de deelnemers opdoen, bieden unieke mogelijkheden om hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière  in een stroomversnelling te brengen.

Quotes van deelnemers over het NJJO:

“ Het NJJO is een snelkookpan met ingrediënten voor de toekomst”.


“Wat we hier leren, leren we niet op het conservatorium”.


“ Hier leer je verder te gaan voor je eigen muzikale richting”..

 

NJJO Alumni als Jasper van Damme, Stephanie Francke en Kika Sprangers  maken bij pers en publiek furore met eigen bands en NJJO ‘alumni spin-off’ bands als de Raad van Toezicht en Jungle by Night zijn festivaltrekkers bij uitstek.

De artistieke leider wisselt net als de formatie van het NJJO om de twee jaar. In 2019 en 2020 is dat de pianist, zanger, componist en bandleider Ruben Hein.

Zijn debuutalbum kwam uit bij het legendarische platenlabel Blue Note, maar de verkenning en uitdaging die zijn muziek kenmerkt tilt het over de rand van genres zoals jazz, klassiek en pop.

Initiatiefnemer en aanvrager Stichting JA, opgericht in april 2007, mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) door het organiseren en uitvoeren van een aantal concrete  en onderscheidende activiteiten. Doel van deze activiteiten is de bevordering van de professionele en artistieke ontwikkeling van Nederlandse jazz en het vergroten van de publieksbetrokkenheid daarbij. Het Nationaal Jazz Jeugd Orkest (NJJO) is daar bij uitstek een voorbeeld van. Het bestuur wordt gevormd door:  Anita Verheggen (Ntb), Dominique Citroen (adviesbureau podiumkunsten) en Paul Hofmeister (fiscaal jurist).

 

Voor meer informatie: www.njjo.nl