Three Nations Under One Groove biedt Europese jazz toptalenten een gezamenlijk podium

Op zaterdag 22 (LantarenVenster, Rotterdam) en zondag 23 september (Bimhuis, Amsterdam) treden de big bands van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NL), het NYJO (UK) en BuJazzO (DE) samen op tijdens Three Nations Under One Groove.

De zeventig toptalenten betreden het podium in verrassende en wisselende bezettingen en staan garant voor een stevige avond vol swingende jazz. Het programma is samengesteld door de artistieke directeuren van de drie orkesten Mark Armstrong (NYJO), Jiggs Whigham (BuJazzO) en Johan Plomp (NJJO).

Three Nations Under One Groove

De concertreeks, die op 21 september in Keulen begint, vormt de het hoogtepunt van het internationale samenwerkingsproject Three Nations Under One Groove. Concerten in het Verenigd Koninkrijk vinden in april 2019 plaats. Bevordering van culturele uitwisseling en versterking en promotie van jong toptalent in Europa zijn de belangrijkste doelstellingen van dit project.

Tickets en info

Kaarten voor de concerten in Rotterdam (22-9) en Amsterdam (23-9) kosten €12,50 en zijn verkrijgbaar via lantarenvenster.nl en bimhuis.nl.