Première Nationaal Jeugd Jazz Orkest V – o.l.v. Anton Goudsmit op vrijdag 26 mei a.s.

Op vrijdag 26 mei a.s. vindt de première plaats van de vijfde formatie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) in het Bimhuis in Amsterdam.

Het twintig koppige ‘Jong Oranje van de jazz’ staat deze editie onder de artistieke leiding van meestergitarist, bandleider en componist Anton Goudsmit.

Het NJJO is samengesteld uit Nederlands toptalent van maximaal 25 jaar. Onder leiding van Goudsmit doorlopen de geselecteerden een bigband-coaching traject dat gekoppeld wordt aan een tournee. Speciaal voor de gelegenheid zal het orkest nieuwe stukken en bestaand werk van Goudsmit in nieuwe arrangementen uitvoeren.

Verder zal het NJJO diverse (internationale) samenwerkingsprojecten aangaan zoals het Jong Metropole met het NJO en de Metropole Academy. De ervaring die de startende professionals  hiermee opdoen is van onschatbare waarde voor hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière.

Anton Goudsmit is onder meer de oprichter en hof componist van The Ploctones en mede-initiator en inspirator van het kamerjazz kwartet Estafest. Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren: Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.

Tournee 2017
25 mei:  try-out Jazzkerk Aartswoud
26 mei:  première Bimhuis Amsterdam
9 juni : Amersfoort Jazz Festival, Podium de Hof, 20.30 -21.30 uur
23 juni: North Sea Round Town/ InJazz, LantarenVenster Rotterdam, 19.00 – 20.00 uur
11 augustus  Radio Kootwijk Jong Metropole
12 augustus Openluchttheater Caprera Bloemendaal Jong Metropole
13 augustus Grachtenfestival Amsterdam, 16.00 uur, podium Compagnietheater Jong Metropole
17 augustus: Grachtenfestival A’dam, podium bij Hotel L’Europe, 21.00 – 22.00 uur
26 augustus:  Zomer Jazzfietstour Groningen
9 september:  Muziek Centrum van de Omroep Jong Metropole
30 september: Theater Veluvine, Nunspeet

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb) en de professionele en artistieke ontwikkeling van (Nederlandse) jazzmusici bevordert.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van hoofdsponsor Sena Performers, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Jan en Tina Huizinga Fonds, Stichting Zabawas, Stichting Dioraphte, Fonds Podiumkunsten en de Ntb.

Voor meer informatie: www.njjo.nl

Contact, interviews en foto’s:
Cees Gog
NJJO / IMS Productions
T 010 2343962 / 06 54613646