Ntb/Kunstenbond en VCTN op Noorderslag

Zoals ieder jaar zullen Ntb, Kunstenbond en VCTN ook dit jaar aanwezig zijn tijdens de Noorderslag seminars (het conferentiedeel van het ESNS festival in Groningen). Daarnaast wordt uiteraard op Noorderslag zelf de jaarlijkse Popprijs uitgereikt, een initiatief van BV Pop, nu onderdeel van de vakgroep Muziek/Ntb.

Vertegenwoordigers van Kunstenbond, Ntb en VCTN zullen spreken in de mede door ons georganiseerde panels op zaterdag:


1. Collectief onderhandelen: de stand van zaken (13:30 u – 14:30 u)

Op Noorderslag 2018 presenteerden Kunstenbond, Ntb en NVPI (Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers) gezamenlijke uitgangspunten voor redelijke artiestenovereenkomsten. Gedurende het jaar spraken Kunstenbond en Ntb met NVPI verder over nadere aanbevelingen voor onder meer licentiecontracten en sessiecontracten. Daarnaast voerden ook de gezamenlijke muziekauteursorganisaties onderhandelingen met de brancheorganisaties voor muziekuitgevers. Dit resulteerde in een gezamenlijk advies aan de Minister van Cultuur en een Code of Conduct.

https://esns.nl/nl/conference/collectief-onderhandelen-de-stand-van-zaken/2019-01-19/13:30

2. Nieuwe Investeringsregeling voor Popmusici: De Details (15:00 u – 16:00 u)
Na jarenlange lobby van met name de Ntb komt het er dit jaar van: een nieuw investeringsfonds voor Popmuziek. Anita Verheggen, beleidsmedewerkster van de Ntb/Kunstenbond, gaf eerder al een toelichting in het Sena Performers Magazine. De details van de regeling zullen tijdens dit panel bekend worden gemaakt. Het fonds zal later op de dag officieel door Minister van Cultuur Ingrid Van Engelshoven worden gepresenteerd in het artist village.

https://esns.nl/nl/conference/nieuwe-investeringsregeling-voor-popmusici-de-details/2019-01-19/15:00

3. Uitreiking Popprijs (23:30 u)
De Popprijs, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, wordt zaterdag 19 januari 2019 tijdens Noorderslag in Groningen voor de 33ste keer uitgereikt. De Popprijswinnaar is altijd een goed bewaard geheim en dat houden wij uiteraard zo. De Popprijs wordt uitgereikt aan de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

De jury bestond dit jaar uit:
Guus Bleijerveld (Kunstenbond/Ntb), Lisa de Jongh (Patronaat), Gijsbert Kamer (De Volkskrant), Jan Douwe Kroeske (Double 2), Joey Ruchtie (De Oosterpoort / Eurosonic Noorderslag), Job de Wit (freelance journalist) en Diederik van Zessen (NPO 3FM).

De uitreiking vindt om 23:30 uur plaats in de Grote Zaal van De Oosterpoort en wordt live uitgezonden door NPO 3FM en NOS televisie op NPO 3.

https://esns.nl/artist/popprijs-2018/2019-01-19/23:30