Ntb/Kunstenbond en VCTN op Noorderslag

Als gevolg van de Corona crisis vinden Noorderslag, Eurosonic en ook de Noorderslag seminars (het conferentiedeel van het Eurosonic/Noorderslag festival in Groningen) dit jaar louter digitaal plaats. Zoals ieder jaar zullen Ntb/Kunstenbond en VCTN ook dit jaar aanwezig zijn tijdens de seminars.

Vertegenwoordigers van Kunstenbond, Ntb en VCTN zullen spreken in diverse panels:

 

Donderdag 14 januari van 12.30 tot 13.30 uur organiseren Ntb en Sena Performers het panel Afrekenen van live concerten in het (post) Corona tijdperk . Het panel bespreekt de huidige financiële omgang tussen podia, boeker, management, featured artist en sessiemuzikant. Hoe komen we weer toe aan gages die aan de Fair Practice norm voldoen in het post-Corona tijdperk?

 

Donderdag 14 januari van 15.30 tot 16.30 uur organiseert Sena Performers het panel Rechtenbeheer en Exploitatie in een Streaming Tijdperk met onder meer Kunstenbond/Ntb jurist rakenDra Smit. Moderator is VCTN bestuurder Alexander Beets.

 

Vrijdag 15 januari van 12.30 tot 13.30 spreekt onder meer belangen behartiger Caspar de Kiefte van Kunstenbond in het panel ‘Shaken, not Stirred’ – Scholing, stages en tijdelijk werk in 2021

 

Zaterdag 16 januari van 12.30 tot 13.30 gaat VCTN directeur en Ntb/Kunstenbond adviseur Erwin Angad-Gaur in gesprek met Buma/Stemra lobbyist Robert Baruch in het panel: Steunfonds Rechtensector – Doekje voor het bloeden of van levensbelang?

 

En als afsluiting op zaterdag van 17 tot 18 uur vindt een panel plaats met SP-Kamerlid Peter Kwint over zijn aankomende Popnota: Tijd voor fatsoenlijk popbeleid.  Hij gaat in gesprek met onder meer Erwin Angad-Gaur van Ntb en VCTN.

 

Het volledige conferentieprogramma vindt je hier.