Ntb/Kunstenbond en VCTN op Noorderslag

Zoals ieder jaar zullen Ntb/Kunstenbond en VCTN ook dit jaar aanwezig zijn tijdens de Noorderslag seminars (het conferentiedeel van het Eurosonic/Noorderslag festival in Groningen). Daarnaast wordt uiteraard op Noorderslag zelf de jaarlijkse Popprijs uitgereikt, een initiatief van BV Pop, nu onderdeel van de vakgroep Muziek/Ntb.

Vertegenwoordigers van Kunstenbond, Ntb en VCTN zullen spreken in de mede door ons georganiseerde panels op vrijdag en zaterdag 17 en 18 januari:

Vrijdag 17 januari, 13.30 – 14.30 panel over Upstream; het investeringsfonds pop met onder meer Anita Verheggen. Na jarenlange lobby van met name de Ntb kwam het er in 2019 van: een nieuw investeringsfonds voor Popmuziek. Tijd voor de eerste evaluatie.

Vrijdag 17 januari, 16.00 – 17.00 panel “Collectief onderhandelen: de stand van zaken en komende wetgeving” met onder meer Erwin Angad-Gaur (Ntb), Paul Solleveld (NVPI) en prof mr Bernt Hugenholtz (Instituut voor Informatierecht). In 2018 en 2019 presenteerden Ntb/Kunstenbond en NVPI op Noorderslag gezamenlijke uitgangspunten voor redelijke artiesten- en licentieovereenkomsten en een standaard sessieovereenkomst. Ook gedurende 2019 spraken partijen over mogelijke vervolgafspraken. Mede in het kader van de veranderende wetgeving. In 2020 staan implementatie van de nieuwe Richtlijn Auteursrecht en evaluatie van het Auteurscontractenrecht op de rol. Wat zijn de verwachtingen?

Zaterdag 18 januari, 15.00 – 16.00 Panel over de sessiemuzikant 2.0 met onder meer Alexander Beets (Ntb en Rockacademie), Guus Blijerveld (Kunstenbond/Ntb), Hans van den Hurk en Matthijs van Duivenbode. Tijdens dit panel gaan we dieper in op de huidige beroepspraktijk en realiteit van die sessie muzikant.

 

Uitreiking Popprijs
Ook de Popprijs, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, wordt uiteraard zaterdag 18 januari voor de 34ste keer uitgereikt. De Popprijswinnaar is altijd een goed bewaard geheim en dat houden wij uiteraard zo. De Popprijs wordt uitgereikt aan de band of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Ga dat zien!

 

Kijk voor meer informatie en tickets op https://esns.nl/