Ntb en VCTN verwelkomen BV Pop leden

Eind vorige week maakte het bestuur van BV Pop bekend zich te zullen aansluiten bij Ntb en VCTN (zie hier het bericht). Uiteraard verwelkomen wij Jerney Kaagman, Henk Westbroek, Arnold Muhren, Bert Ruiter, Guus Bleijeveld en vele anderen graag als lid van Ntb en (voor muziekauteurs) de VCTN. De afgelopen jaren werkten wij in onder meer de besturen van Sena, NORMA en in de auteursrechtenlobby al nauw met hen samen.

Daarnaast zullen wij uiteraard ook de samenwerking met FNV blijven zoeken, zoals wij samenwerken en samen blijven werken met alle belangenorganisaties voor auteurs en artiesten in het algemene belang van artiesten en auteurs.

Door die samenwerkingen bereikten wij gezamenlijk de afgelopen jaren een verbetering van de Auteurswet (het auteurscontractenrecht; lees ook de nieuwe Muziekwereld); een nieuwe bestuursstructuur met stapje voor stapje meer openheid en transparantie bij Buma/Stemra en onder meer invoering van de Sena gagenorm en oprichting van het Sena Muziekproductiefonds. Samen staan wij sterker, ook al gaat het soms beetje bij beetje en is soms lange adem nodig.