NORMA fonds en Cultuurmakersfonds

Aanvragen bij NORMA fonds tot 1 juli

 

Eind vorige week opende NORMA de nieuwe aanvraagronde van het NORMA fonds. Aanvragen in het fonds, voor een maximum bijdrage van 10.000 euro, is mogelijk tot uiterlijk woensdag 1 juli 10 uur. Het fonds is toegankelijk voor professionele musici en/of acteurs en richt zich met name op het ondersteunen van live projecten. Binnen zes weken na 1 juli krijgen aanvragers bericht of de aanvraag wordt toegewezen.

 

Waar normaal gesproken alleen rechtspersonen zonder winstoogmerk kunnen aanvragen zijn de regels voor deze tranche versoepeld: ook individuele aanvragen zijn welkom. Formeel (uit het reglement): “Een aanvraag voor financiële ondersteuning kan alleen worden ingediend door een rechtspersoon of een onderneming die op 12 maart 2020 stond ingeschreven bij de KVK met een 90.XX.X SBI code of door een natuurlijk persoon die de afgelopen 2 jaar aantoonbaar professioneel in (tijdelijke) dienst is geweest als uitvoerend kunstenaar bij een bedrijf of instelling die ingeschreven stond bij de KVK met een 90.XX.X SBI code.” (De 90.XX.X SBI code is de code voor Beoefening van podiumkunst (90.01.1), Producenten van podiumkunst (90.01.2), Circus en variété (90.01.3), Dienstverlening voor uitvoerende kunst (90.02), Theaters en schouwburgen (90.04.1) en Evenementenhallen (90.04.2))

 

Met de versoepelde tranche loopt NORMA vooruit op de extra aanvraagmogelijkheden die in juli bekend zullen worden gemaakt en mede mogelijk zullen zijn dankzij het Steunfonds Rechtensector, waaruit ook het Noodfonds Muziek en de juni-tranche van het Sena Muziekproductiefonds bijdragen ontvangen. Ook Buma en Buma Cultuur werken hard aan extra regelingen vanuit het Steunfonds Rechtensector, waaronder een investeringsfonds. Zodra hier meer over bekend is zullen wij onze leden uiteraard informeren.

 

Lees hier meer over de juli ronde van het NORMA fonds.

 

Cultuurmakersfonds

Per 11 juni opent daarnaast het nieuwe Cultuurmakersfonds. Dit fonds is enkel toegankelijk voor stichtingen en collectieven van professionele makers die géén meerjarige subsidie van de overheid of overheidsfondsen ontvangen. De aan te vragen bedragen kunnen variëren van minimaal € 5.000 tot maximaal € 50.000. Op 11 juni om 9 uur verschijnen online de voorwaarden.

Lees hier meer over het Cultuurmakersfonds