Nieuwe data M-Bizz Workshops 2018, Ntb leden krijgen korting!

In samenwerking met o.a. de Ntb organiseert MusicMotion workshops.

Geld verdienen of slimme marketing voor jouw muziek, festival, podium?

Daar gaan de workshops M-Bizz evenementen over.  En vanaf 2018 doen we dat op een nieuwe manier…

We beginnen met een workshop, verzorgd door een expert uit de muziekbusiness. Vooraf worden jouw vragen geïnventariseerd. Tijdens de workshop in het Lloyd Hotel kunnen we daar dan gerichter op in gaan. Na de pauze voegen zich 2 andere professionals uit de muziekbusiness bij de groep en belichten het onderwerp van de middag vanuit hun kant. En daarna: borrel aan de bar. Napraten, contacten leggen en nog meer tips en inspiratie krijgen voor jouw muziek. Max aantal deelnemers: 25.

Deelname aan een M-Bizz workshop kost €30,00, ex BTW.
Ntb lid? Dan krijg je een korting van €5,00. Locatie: De Salon in Lloyd Hotel.

M-Bizz: Muziek in commercials, films, games

26 maart 2018 @ 13:3018:00

Muziek maken voor commercials of films: de music-synching business staat in middelpunt van de belangstelling van de muziekbusiness omdat de mogelijkheden in onze “screensociety” voor muziek steeds groter worden. Maar wie is wie in deze sector? Hoe zitten de deals in elkaar? En wat werkt wel en wat werkt niet bij muziek voor film, commercials en games? Wat kan jij met jouw muziek in deze sector? En wie zijn voor jou nuttige contacten?

Tijdens deze M-Bizz gaan we met 3 experts dieper op bovenstaande vragen in. Eerst geeft Jarl Hector van AMP Amsterdam een overzicht van de sector, met alle ins en outs, informatie over rechten en relevante partijen. Maar ook wat er creatief bij komt kijken. Daarna komen nog 2 experts aan bod: Bart Delissen en Renger Koning. Zodat je uit meerdere hoeken hoort hoe jij met jou muziek in deze sector aan de slag kan.

Tijdens de borrel achteraf krijg je persoonlijke tips: voor jouw muziek, maar ook voor uitbreiding van je netwerk. Max 22 deelnemers, dus veel persoonlijke aandacht.

Met:

  • Jarl Hector – AMP Amsterdam. Music supervisor voor AMP, veel ervaring met filmmuziek en muziek voor commercials en de deals en rechtenkwesties.
  • Bart Delissen – Game ComposerMet roots in klassieke muziek legde Bart zich toe op het maken van muziek voor games en andere visuele toepassingen. Hij vertelt over de creatieve kant en de game-muziek business.
  • Renger Koning – Soundbase. Componist van muziek voor film en documentaires. Won in 2017 de Buma Award voor filmmuziek. Vertelt over de werking van toegepaste muziek: wanneer werkt muziek in visuele producties?

Deelname aan een M-Bizz workshop kost €30,00, ex BTW.
Ntb lid? Dan krijg je een korting van €5,00. Locatie: De Salon in Lloyd Hotel.

Aanmelden via deze link

 


M-Bizz: Gebruik je Muziekdata

7 mei 2018 @ 13:3018:00

Spotify, Facebook, ticketsales, Youtube, emailings: als artiest heb je beschikking over meer fandata dan je denkt. De bedoeling is dat je met die data ook nog wat doet. Zoals je promotie effectiever maken, je tour beter plannen, je boekingen succesvoller maken. En dan liefst op een vrij makkelijke manier, dus zonder dat je er volleerd data-analyst voor hoeft te zijn.

Eerder was er een Music Pitch editie over dit onderwerp, maar veel muzikanten, musici, managers en andere professionals willen toch graag meer weten. Vandaar deze editie van M-Bizz over het onderwerp dat de hele muziekbusiness bezig houdt. En dan op een praktische manier. Welke fandata zijn interessant, welke minder? Wat kan je ermee doen zodat ze leiden tot vollere zalen, meer streaming en meer boekingen? Hoe zet je een data-strategie op? Voor alle genres interessant.

Voor: muzikanten, musici, artiestenmanagers die al over enige muziekdata beschikken.

Met:

  • Carlo Kiksen, Smooth and Good. Muziekpromoter en specialist in het inzetten van muziekdata voor meerdere artiesten zoals Wende en Luwten.
  • Overige gast volgt.

Aanmelden via deze link

 


Organisatie: Music Motion, i.s.m. NtbTentoo Payroll, Cultuur-OndernemenNORMA en Lloyd Hotel.