Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) nieuws

Inschrijven voor de nieuwe formatie NJJO 2017 & 2018 o.l.v. Anton Goudsmit nog tot 15 maart!

Via de website njjo.nl kunnen supergetalenteerde muzikanten (maximum leeftijd 25 jaar) zich nog tot 15 maart  2017 inschrijven voor de selectieprocedure. Let op de voorwaarden.

Onder leiding van artistiek leider Goudsmit doorlopen de 20 geselecteerde musici een bigband-coaching traject dat gekoppeld wordt aan een tournee en diverse samenwerkingsprojecten zoals met het Jong Metropole. De ervaring die deze startende professionals  hiermee opdoen zullen een boost geven aan hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière.
Gitarist, componist en bandleider Anton Goudsmit is de oprichter en hof componist van The Ploctones en mede-initiator en inspirator van het kamerjazz kwartet Estafest.
Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren: Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb).

Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten. Uitgangspunt is de bevordering van de professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van onder meer Sena Performers, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Zabawas en het Fonds Podiumkunsten.
Voor meer informatie: www.njjo.nl

Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) formatie IV sluit af met tournee in het Verenigd Koninkrijk

De UK Tournee NJJO en tevens samenwerking met de nationale jazz jeugdorkesten van Engeland (NYJO) en Duitsland (Bujazzo) is gepland op:

  • 29 maart: Royal Concert Hall Nottingham, staying over the „Oundle School“
  • 30 maart: Kings Place, London
  • 1 april: Gateshead Jazz Festival (Newcastle/Gateshead)

Contact:
Cees Gog
NJJO / IMS Productions
T 010 2343962 / 06 54613646