Maarten Hogenhuis (BRUUT!) & het nieuwe Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) vanaf 1 december op tour !

Vanaf 1 december gaan meester saxofonist en componist Maarten Hogenhuis &  NJJO met een op maat gesneden, eclectisch programma op tour! 

Hogenhuis zal ook zelf soleren.

 

Maarten Hogenhuis maakt deel uit van de powerjazzformatie BRUUT!, speelt onder meer met popartiesten als Thomas Azier en in duo samen met gitarist Jesse van Ruller.

Volgens Jazzism: “de muziek van Hogenhuis laat je weer ontdekken dat jazz leeft”.

Het NJJO, het Jong Oranje van de Jazz, bestaat uit 19  toptalenten tot 26 jaar.

Erkenning voor de bijzondere live-kwaliteit kreeg het NJJO door als ‘belangrijke smaakmaker op de podia’ de Zilveren Notekraker te winnen.

Onder leiding van Maarten Hogenhuis doorloopt het NJJO een tweejarig coaching traject dat gekoppeld wordt aan diverse workshops,  tournees en nationale en internationale samenwerkingsprojecten.

Maarten Hogenhuis heeft veel zin in de tour: “Het NJJO is meer dan gewoon een vette band, het is een springplank naar een verdere carrière als topmuzikant in de breedste zin van het woord. Ik kan niet wachten!”

Gijsbert Kamer in Volkskant naar aanleiding van een dubbelconcert NJJO & BRUUT!: “je zou wensen dat dit gezelschap samen op tournee kon”. Dat komt dus nu gedeeltelijk uit!

 

Tourschema Maarten Hogenhuis & NJJO

01 dec Het Paard, Den Haag

10 dec LantarenVenster, Rotterdam

11 dec Bimhuis, Amsterdam

19 dec TivoliVredenburg, Utrecht

14 jan  De Vorstin, Hilversum

21 jan  De Harmonie, Leeuwarden

 

Eerdere artistiek leiders van het NJJO waren: nestor Peter Guidi (2009), Benjamin Herman (2011),  Eric Vloeimans (2013 & 2014),

Martin Fondse (2015 & 2016), Anton Goudsmit (2017 & 2018) en Ruben Hein (2019 & 2020).

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb).

Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten.

Uitgangspunt is de bevordering van de verdere professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt in 2021 onder meer mogelijk gemaakt door bijdragen van Sena Performers, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Van Bijlevelt Stichting.

Voor meer informatie: www.njjo.nl en  www.maartenhogenhuis.com