De inschrijving voor toptalent voor het NJJO 2017 – 2018 is gestart!

Anton Goudsmit artistiek leider van de 5de editie Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO)

De inschrijving voor toptalent via de website NJJO.nl is gestart!

Gitarist, componist en bandleider Anton Goudsmit wordt de artistiek leider en dirigent van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) in 2017 en 2018.

Via de website NJJO.nl kunnen getalenteerde muzikanten (maximum leeftijd 25 jaar) zich tot 15 maart  2017 inschrijven voor de selectieprocedure.

Onder leiding van Goudsmit doorlopen de 20 geselecteerde musici een bigband-coaching traject dat gekoppeld wordt aan een tournee en diverse samenwerkingsprojecten zoals met het Jong Metropole.

De ervaring die de startende professionals  hiermee opdoen zullen een boost geven aan hun verdere muzikale, creatieve en maatschappelijke carrière.
Anton Goudsmit is de oprichter en hof componist van The Ploctones en mede-initiator en inspirator van het kamerjazz kwartet Estafest.
Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren: Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb).
Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten.
Uitgangspunt is de bevordering van de professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici.

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van onder meer Sena Performers en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor meer informatie: www.njjo.nl

Contact:
Cees Gog
NJJO / IMS Productions
T 010 2343962 / 06 54613646