Genomineerden Gouden en Zilveren Notekraker 2020 bekend

Uitzonderlijke uitreiking Gouden en Zilveren Notekraker op dinsdag 22 september 

Genomineerden 2020 bekend

 

De podia zijn leeg. Juist nu is het daarom belangrijk om met de uitreiking van de Gouden Notekraker 2020 op 22 september vanuit Paradiso te laten zien wat het Nederlandse livecircuit zo uniek maakt.

In welke vorm de Gouden Notekraker 2020 wordt uitgevoerd zal binnenkort bekend worden gemaakt; duidelijk is dat de presentatie in ieder geval verzorgd zal worden door Jan-Willem Roodbeen (Radio 2).

In aanloop naar deze uitreiking kunnen alle 35.000 bij rechtenorganisatie Sena aangesloten musici en producenten via goudennotekraker.nl hun stem op de 10 genomineerden per categorie uitbrengen.

 

Genomineerd voor de Gouden Notekraker

Akwasi, Chef’ Special, Danny Vera, DeWolff, DI-RECT, Eefje de Visser, Fresku, Henny Vrienten, 

Michelle David & the Gospel Sessions, Typhoon

 

Genomineerd voor de Zilveren Notekraker

45ACIDBABIES, Darlyn, Feng Suave, Jarreau Vandal, Joe Buck, Nona, S10, Maarten Vos, NAAZ, Three Little Clouds

 

Vorig jaar was MY BABY de winnaar terwijl eerdere edities onder meer gewonnen werden door De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen. Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker.

Voor de derde keer wordt ook een Humble Hero Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse popmuziek in het zonnetje gezet wordt. Deze prijs werd vorig jaar toegekend aan gitarist en songwriter Martijn van Agt en voor het eerst in 2018 aan bassist, componist en producent Michel van Schie.