RENÉE STEVENSE

Wind

Renée Stevense zingt en speelt contrabas. Dat is op voorhand al een bijzondere combinatie. Het is ook de basis van elke song op haar nieuwe CD ‘Wind’. Bij elk nummer heeft ze daarnaast een gastmuzikant uitgenodigd, iedere keer een nieuw instrument. Ieder liedje heeft daardoor zijn eigen sfeer en karakter. Op het nummer ‘Love Song’ is dit bijvoorbeeld Han de Koning op viool, op ‘Why’ Lorien van Doorninck op saxofoon en op ‘Garden Nymph’ Eva Meijer op Wurlitzer.

Door deze kleine bezetting worden de liedjes heel kwetsbaar en open. In het nummer ‘Love Song’, met vioolbegeleiding, loopt de zangeres daardoor tegen haar technische beperkingen op de contrabas aan. Op zich mag dat de pret niet drukken omdat de nadruk meer op de liedjes en de zang ligt.
Renée Stevense zingt op een kleinkunstachtige manier. De teksten zijn Engels, op een Hollandstalig nummer na, en geven ons een kijkje in de ziel van de componiste. Daarin spelen thema’s als liefdesstress, drugs, drank en overspel. De gebruikte instrumentenwisseling werkt daarbij zeer goed om van sfeer te veranderen.