REINIER VOET & PIGALLE 44

Mistral

Pigalle44 is opgericht door de gitaristen Reinier Voet en Jan Brouwer. Beiden speelden al jaren in de Gypsyjazz-stijl, als leider van eigen band en als begeleider van verscheidene topgitaristen zoals o.a. Fapy Lafertin.

Mistral is hun vijfde release, ditmaal met hun vaste bassist Arnoud van den Berg en gastmusici saxofonist Olaf Hoeks en accordeonist Rob Stoop. Kennen we het gezelschap vooral als hot-club-de-France vertolkers, op dit album wordt veel meer gebopt. De deelname van saxofonist Olaf Hoeks is daar zeker debet aan maar het gehele gezelschap heeft de bop.
Ook dit album is drumloos en ook hier gaat dat zeker niet ten koste van de swing, integendeel het quintet swingt als de nete. Ze spelen werken van o.a. Django en Joseph Reinhardt maar ook eigen werk van de hand van Reinier Voet. We hebben hier te maken met zeer goed onderlegde en virtuoze musici die wel raad weten met het smaakvol geselecteerde repertoire. Artwork ook heel smaakvol en in de juiste sfeer. Kortom, een geslaagde release op alle fronten.