VCTN ledenbijeenkomst op 6 september

De VCTN, de vereniging voor leden van Kunstenbond die (ook) actief zijn als componist en/of tekstschrijver, organiseert 6 september een ledenborrel, natuurlijk met muziek. Zorg dat je erbij bent en meld je aan!

Tijdens deze najaarsborrel is er de gelegenheid om te netwerken en om bij te praten met het bestuur en prominenten uit de auteursrechtwereld. Daarnaast wordt het project New Composers Pool Part 3 gepresenteerd.

Muzikaal programma: New Composers Pool Part 3
In het programma ‘New Composers Pool’ worden telkens een aantal jonge componisten uitgenodigd om een compositie te schrijven. Alle composities worden tijdens een concert gepresenteerd; op 6 september is het tijd voor de derde editie van dit project tijdens de VCTN ledenbijeenkomst.
In deze editie, mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het voormalig Sociaal Fonds Buma, worden drie muzikale stromingen in de wereldmuziek belicht. Het duo Erminia & Arturo maakt een flamenco-compositie met een Nederlandse tekst. Marc Bischoff schrijft een solo pianostuk, geënt op de Afro-Cubaanse muziektraditie. Het trio Forró das Flores componeert tot slot een stuk met elementen uit de verschillende stijlen van de muziek uit Noordoost Brazilië.

Programma | woensdag 6 september
Inloop (met drankje): 20:00 uur
Aanvang voorstelling: 21:00 uur
Aansluitend: borrel

Locatie
Pulchri Studio
Lange Voorhout 15, Den Haag

Let op: het aantal plekken voor de bijeenkomst is beperkt, meld je dus op tijd aan via deze link.

New Composers Pool Part 1 & 2
De eerste editie van New Composers Pool betrof een jazzsextet waarbij elk bandlid een compositie maakte. In de tweede editie werden negen componisten gekoppeld aan een tekstdichter en maakte tezamen een ‘Gestalt’ Compositie van een uur waarbij elke componist een deel van deze totaal compositie voor diens rekening nam. De eerste twee edities zijn mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Buma Investeringsfonds Muziek en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.