Downloads verslag – Congres Toekomst Arbeidsverhoudingen Kunsteducatie

Voor geinteresseerden is hier de presentatie van het congres “Toekomst Arbeidsverhoudingen Kunsteducatie” van Sociale partners kunsteducatie en het bestuur van Stichting OAK. 

Congres ‘Toekomst Arbeidsverhoudingen Kunsteducatie’ werd gehouden op Maandag 24 oktober 2016 in Het Koorenhuis, Den Haag

Hier werden voor het eerst, op een interactieve manier, de uitkomsten van het onderzoek van Tilburg University naar de toekomstige arbeidsverhoudingen gepresenteerd.

  • Professor Arjan van den Born van Tilburg University nam ons mee in de soms verrassende uitkomsten en mogelijke oplossingen die de nodige vernieuwing in de sector moeten brengen.
  • Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, was te gast en nam het onderzoeksrapport in ontvangst.
  • Anouschka Laheij was onze dagvoorzitter. Zij is afgestudeerd politicoloog en psycholoog en was finalist bij de verkiezing Dagvoorzitter van het Jaar 2013.

Voor wie was het:
Beleidsmakers en adviseurs cultuur en kunsteducatie, directeuren en bestuurders sector cultuur, gemeenteraadsleden portefeuille cultuur, werkenden in de kunsteducatie

Stichting Overleg Arbeidsvoorwaarden Kunsteducatie (OAK) bestaat uit sociale partners Cultuurconnectie, de Kunstenbond (tot 1 juli 2016 FNV KIEM), Alternatief voor Vakbond (AVV) en de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb). Tezamen sluiten zij de cao Kunsteducatie af.