Registratie Gouden Notenkraker 21 januari op NPO Extra

De Gouden Notekraker 2022 koestert de uniekheid van het Nederlandse livecircuit. De uitreiking van afgelopen jaar is opgenomen en wordt op 21 januari uitgezonden via NPO. Er zijn onder meer optredens te zien van Froukje, Di-rect en the Jordan.

Uitzending van de registratie is op NPO 2extra : 21 januari om 23:30. Met een herhaling op o.a. zondag 22 januari om 19:55.

De Gouden Notekraker werd in 1974 door de Ntb in het leven geroepen en geldt als erkenning van de vakgenoten voor jarenlange, uitzonderlijk invloedrijke podium prestaties. De winnaars worden bepaald door collega-liveperformers. Eerdere winnaars zijn onder meer Spinvis, De Staat, BLØF, Racoon, Ilse DeLange Douwe Bob, Golden Earring en Herman van Veen.

Een bijzondere nieuwkomer en smaakmaker krijgt als aanmoediging van de collega’s de Zilveren Notekraker, zoals eerder Jett Rebel en Nana Adjoa.

Voor de vijfde keer wordt tijdens de Notekraker ook een Humble Heroes Award uitgereikt waarmee een invloedrijke sessiemuzikant in het zonnetje gezet wordt.

Bekijk de hieronder een aankondiging van de uitzending:

www.goudennotekraker.nl