De Ntb en VCTN op Noorderslag!

Behalve dat veel van onze leden de komende week optreden op en rond Eurosonic en Noorderslag, zijn vertegenwoordigers van de Ntb en VCTN uiteraard ook dit jaar actief binnen het seminarprogramma op de conferentiedagen. De conferentie is voor leden van Buma/Stemra gratis toegankelijk.

De belangrijkste panels met Ntb/VCTN vertegenwoordigers:

Last year the European Commission published it’s long awaited proposals for modernisation of copyright on the digital market. The proposals recieved a mixed reception. How does this varied panel view the proposals? Moderator: Arno Lodder

  • Vrijdag 13 januari van 15 tot 16 uur: Value Gap’ for Dummies, met Ntb/VCTN voorzitter Alexander Beets
  • Zaterdag 14 januari van 12 tot 13 uur: Sena Performers en de Ntb/VCTN presenteren: Die geef je toch geen Subsidie?!, met Ntb/VCTN voorzitter Alexander Beets en beleidsmedewerkster Anita Verheggen.

Popmuziek en subsidies, ze staan met elkaar op gespannen voet. Toen popgroep De Staat afgelopen zomer een 4-jarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten ontving werden er zelfs Kamervragen gesteld. Want popmuzikanten geef je toch geen subsidie?! Deze verontwaardiging komt voort uit de veronderstelling dat pop geen kunst is, popmusici geen subsidie nodig hebben en de markt wel uitmaakt welke muzikanten boven komen drijven. Maar is dat waar? Kan pop zonder subsidie en zo nee: hoe functioneel is het huidige popsubsidiebeleid? Kunsteconoom Pim van Klink publiceerde onlangs het boek ‘De bijzondere economie van het kunstenaarschap’. Hij bekijkt het subsidiebeleid door een andere bril en komt met een prikkelend alternatief. Moderator: Alexander Beets

  • Aansluitend op het laatstgenoemde panel vindt van 13.30 tot 14.30 een debat tussen Alexander Pechtold en Jet Bussemaker plaats. Een gelegenheid beiden aan de tand te voelen.

Moderator: Willem van Zeeland.

Wij wensen onze leden een inspirerend festival.

Wij hopen je te zien in Groningen!

www.eurosonic-noorderslag.nl