Kunstenbond zoekt nieuwe ledenraad!

De huidige ledenraad van de Kunstenbond bestaat nu bijna 2 jaar en dat betekent dat het tijd is voor een wisseling van de wacht. Wij zoeken kandidaten voor de ledenraad die per 1 januari 2019 wordt aangesteld.

Wisseling van de wacht is een treffende metafoor. De ledenraad is het hoogste orgaan in de vereniging want heeft als taak het verenigingsbestuur te controleren. Een hele verantwoordelijkheid, hierbij horen bijvoorbeeld ook beslissingen over fusies en begrotingen. Met een plek in de ledenraad bepaal je mee over de koers van de Kunstenbond.

Vakgroepbestuur 
De verkiezingen voor de ledenraad worden binnen de verschillende vakgroepbesturen gehouden. Als je interesse hebt moet je je dus bij hen melden. Als je voor je gevoel niet direct in een vakgroep valt, zoek dan de vakgroep op die qua issues het dichtst bij jou beroepspraktijk ligt. Op de vakgroep pagina’s vind je de contactgegevens van degene die jij hierover kunt benaderen.

En.. Ben jij wie we zoeken? 
De ledenraad is bij voorkeur een afspiegeling van onze leden. We zijn dan ook opzoek naar kandidaten met verschillende achtergronden. Je kunt in de vacature het profiel van de kandidaat en meer over de functie vinden. Leden van de ledenraad mogen 2 maal herkozen worden. Hou er wel rekening mee dat je geen vakgroepsbestuurder en ledenraadlid tegelijk kan zijn.

Procedure
De verkiezingen zijn, zoals het een ware vereniging betaamd, georganiseerd zoals de statuten en reglementen van de Kunstenbond bepalen. Deze richtlijnen zijn door een vorige ledenraad bepaald. Als je wil weten hoe dit precies in elkaar steekt, kun je je hier verder daarin verdiepen.

Belangrijke data:

 • september 2018: Bijeenkomst voor geïnteresseerden
  Heb je de vacature bekeken en lijkt het je wel wat, maar heb je nog vragen of wil je meer weten? Kom dan op 24 september om 19.30 uur naar het kantoor van de Kunstenbond voor de bijeenkomst voor geïnteresseerden in een functie binnen de ledenraad.
 • november 2018: DEADLINE kandidaatstelling
  Heb je interesse in de functie en voldoe je aan de voorwaarden die we gesteld hebben? Meld je dan vóór 1 november 2018 als kandidaat bij het vakgroepsbestuur van jouw keuze.
 • december 2018: Verkiezingen
  Op 13 december vinden de verkiezingen plaats. (Meer info volgt)
 • januari 2019: Aanstelling nieuwe ledenraad
  In januari wordt de nieuwe ledenraad aangesteld.

Leer hier meer informatie op de website van de Kunstenbond