Extra ledenvergadering Buma/Stemra: benoeming nieuwe bestuursvoorzitter Buma/Stemra

De Raad van Toezicht van Buma/Stemra draagt op de extra Algemene Ledenvergadering van 30 oktober 2019 Bernard Kobes voor als nieuwe Bestuursvoorzitter van de organisatie.

Op voorwaarde van goedkeuring door de leden treedt hij per direct in dienst. Bernard Kobes volgt daarmee ad interim directeur Cees van Steijn op, die sinds oktober 2018 als Bestuursvoorzitter voor de organisatie werkt.

Bernard Kobes is geen vreemde in de media industrie. Zo bekleedde hij eindverantwoordelijke directiefuncties bij NOB Registratie, DutchView, Technicolor NL en Ericsson Broadcast Services NL. Ook was hij actief in het publieke domein, als interim zender manager bij NPO Radio 6 en als directeur bestuurder bij de NLPO. In 2017 richtte Kobes, samen met een compagnon, Media Adviseurs Nederland op.

Erwin Angad-Gaur (directeur VCTN): “Uiteraard verwelkomen we deze benoeming en roepen wij ook onze leden op de benoeming te steunen. Kijkend naar zijn CV lijkt Buma/Stemra een ervaren kracht aan te trekken om de weg voorwaarts, naar vernieuwing en modernisering, die men het afgelopen jaar heeft ingezet voort te zetten. We kijken er naar uit met de nieuwe CEO samen te werken.”