DDJF en Ntb/VCTN gaan samenwerking aan

De stichting Dutch DJ Foundation (DDJF ), muzikantenvakbond Ntb en auteursvereniging VCTN hebben besloten tot een nauwe samenwerking.  ‘Dat we samenwerken is logisch, we zijn complementair aan elkaar.’, aldus DDJF-directeur Michiel van Kleef.

Ntb voorzitter Alexander Beets: ‘Ntb en VCTN hebben jarenlang ervaring met de lobby voor auteurs en artiesten. De DDJF brengt gespecialiseerde kennis en een netwerk onder DJ’s en producers mee. We staan voor hetzelfde: een centrale plek voor de maker.’

De DDJF raadt DJ’s en producers voor begeleiding en advies bij contracten aan zich aan te sluiten bij de Ntb en VCTN. DDJF en Ntb zullen zich daarnaast samen sterk maken voor een eerlijke contractpraktijk in de wereld van de Dance. Ook namen zij, samen met de Fontys Rockacademie, het initiatief tot een eendaagse DJ- Electronic Music Producer master class.

DJ- Electronic Music Producer master class

16 april a.s. organiseren Ntb, de Dutch DJ Foundation en de Fontys Rockacademie de eerste eendaagse master class voor DJs en producers. De cursist krijgt uitleg over de bouwstenen van een carrière, de rol van managers, boekers, publishers en de platenmaatschappij. Wie zijn de spelers en hoe verdient iedereen zijn geld. De Master Class zal plaatsvinden op 16 april aanstaande in Tilburg tussen 10.30 uur en 16.30 uur. De kosten zijn, mede door financiële ondersteuning van SENA, slechts €75,- en voor leden van de Ntb en VCTN slechts €50,- . De cursus is tevens toegankelijk voor ouders of vertegenwoordigers van jonge DJ’s/producers. Voor meer info klik hier.