Cultuur Explosie!

Door de coronamaatregelen moesten podia en bioscopen sluiten of waren nog maar beperkt open, werden tentoonstellingen afgelast en publicaties uitgesteld. Makers konden hun werk meer dan een jaar niet of nauwelijks tonen aan publiek. Gelukkig konden muzikanten, schrijvers, acteurs, kunstenaars en regisseurs bijzondere dingen blijven maken met hulp van de subsidie die door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is verleend aan het Steunfonds Rechtensector van de Federatie Auteursrechtbelangen.

 

Nu de samenleving langzaam weer open gaat, kan al dit nieuwe werk eindelijk van de plank worden gehaald. De meest geweldige projecten worden nu weer getoond aan het grote publiek in musea, boekhandel, poppodia, schouwburgen, bioscopen en andere culturele instellingen. Laat je na een periode van windstilte inspireren door deze cultuurexplosie.

Iedere muzikant, schrijver, acteur, kunstenaar en regisseur die met hulp van een subsidie die door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is verleend aan het Steunfonds Rechtensector van de Federatie Auteursrechtbelangen kan projecten aanmelden.

 

NORMA

Cultuurexplosie is bedacht en mogelijk gemaakt door NORMA.

NORMA verdeelt subsidies onder uitvoerende kunstenaars via het NORMA fonds. Deze subsidies zijn bedoeld voor projecten of activiteiten die de culturele, maatschappelijke en professionele belangen van uitvoerende kunstenaars bevorderen. De landelijke coronamaatregelen staan niet toe dat grote groepen mensen bijeen komen. Tegelijkertijd is er een grote noodzaak bij de uitvoerende kunstenaars om te spelen.

Daarom produceert NORMA een online (tv-)programma waarin professionele uitvoerende kunstenaars kunnen laten zien waar ze aan werken. Het NORMA fonds wil daarmee makers een podium bieden waarop ze hun werk kunnen laten zien aan een groot publiek. Het programma krijgt acht afleveringen en wordt online uitgezonden. Elke aflevering zal een klein uur duren, waarin verschillende makers een podium krijgen om hun werk te laten zien.

Meld hier je project aan.