Teus Nobel

Tanto Amor

Na het met een Edison Jazz 2020 bekroonde album Saudade, heeft trompettist Teus Nobel in april 2021 een nieuw album gepresenteerd: Tanto Amor (Zoveel Liefde). De cd is een ode aan de Braziliaanse singer-songwriter Ivan Lins, in eigen land niet alleen een muzikale, maar ook een politieke held.

 

Direct vanaf het begin ademt de cd een internationale allure; de productie mag ronduit fenomenaal worden genoemd. De warm geblazen melodielijnen komen nog mooier tot hun recht door de uitermate smaakvolle arrangementen van producer/arrangeur Roeland Jacobs. Daar de songs oorspronkelijk ook tekst bevatten, kun je je afvragen of de gezongen tekst niet gemist wordt. Tuurlijk, er valt een factor weg, zeker als je liefhebber bent van het bijna fluisterende en intieme karakter, wat Braziliaanse zangers kunnen hebben. In deze instrumentale versie komt daar echter iets anders wonderschoons voor terug, namelijk een doorlopende warme stroom van mooi geblazen koperklanken, die door het ontbreken van tekst de beperkingen van taal wegneemt en ons de universele betovering van melodie en orkestratie bezorgt.

Noemenswaardig is ook het spel van gitaarvirtuoos Leonardo Amuedo in sommige stukken, ingetogen en aangenaam het Braziliaanse karakter van de muziek dienend. Leuke vondst is de dubbeling van de gedempte trompet met de vocalen van Anna Serierse. Een prachtalbum. (R.H.)

 

www.teusnobel-music.nl