SIETSKE

Leaving Traces

Dit is de tweede cd van de Nederlandse zangeres, componiste en tekstschrijfster Sietske Roscam Abbing. Net als op haar debuut ‘Where It Starts Again’ werkte ze weer samen met de Duitse pianist/componist Dirk Balthaus. Ze schreven tien liedjes waarvan Sietske alle teksten voor haar rekening nam. Samen met contrabassist Marco Zenini, gitarist Eran Har Even en drummer Efraim Schulz-Wackerbarth togen ze naar de Fattoria Musica studio te Osnabrück om letterlijk (geluids)sporen achter te laten voor Chris Weeda om te mixen.

Sietske is een zangeres van formaat. Dat blijkt gelijk als de eerste noten van het  openingsnummer ‘Chasin’ Rainbows’ uit de speakers klinken. In het dromerige intro verleidt ze de luisteraar met zoete stem om met haar mee te gaan een nieuwe, wat vreemde, wereld in. Die vreemde wereld komt vervolgens binnen in de vorm van een latin-ritme met dwarse riffs, afwijkende maatsoorten, metal gitaarmuren en spookachtig mooie koortjes.

Sietske is een muzikale verhalenverteller. Haar soepele zangtechniek en aangenaam timbre vormen daarbij het uitgelezen voertuig waarmee ze een onuitwisbare indruk achter laat bij de luisteraar.

http://www.sietskemusic.nl/