RED

AHOOO!

Wat krijg je als je twee door de wol geverfde  jazzmuzikanten en twee opkomende muzikale talenten samenbrengt? Dan krijg je RED. Een jazzkwartet met soul, Hammondgeluid, de klassieke trompet/tenorsaxcombinatie en Amerikaans swingende drums. Respectievelijk zijn dat organist Bob Wijnen, trompettiste Ellister van der Molen, saxofonist Gideon Tazelaar en drummer Wouter Kuhne.
Bij beluistering zocht ik ondertussen tevergeefs naar de bassist die wel hoorbaar is maar niet op de titelrol staat. Ik was even vergeten dat dit met Bob Wijnen aan boord niet nodig is. Hij doet dat met zijn voeten op het Hammond-baspedaal. Net als vroeger. Waarmee hij ook voor een groot deel bijdraagt aan het lekkere vintage-geluid van deze plaat.
De acht stukken zijn bijna allemaal van de hand van Bob Wijnen en Ellister van der Molen. Stuk voor stuk geschreven en gespeeld in de grote Amerikaanse jaren vijftig jazztraditie. De snelle en energetische blazermelodieën en gestroomlijnde improvisaties, voortgestuwd door het geroutineerde ritmetandem Wijnen/Kuhne, brengen die gouden tijden van de jazz weer helemaal tot leven. 

www.bobwijnen.nl/projects/red