Pelican Three

Put your head in the radio

Verrassend veelzijdig is de muziek van Pelican Three. Het nieuwe trio van Iman Spaargaren (saxofoon), Mark Tuinstra (gitaar) en Dirk Beets (trompet) varieert van het lyrisch meditatieve *Yorke* en het virtuoos doordenderende *332* tot experimentele klankexperimenten in *Imandi*. Tuinstra schreef acht van de elf eigenzinnige nummers. Het album bevat ook een geheimzinnig intrigerende verstilde versie van *Tainted Love* van de Engelse new wave-groep Soft Cell uit 1981.

De albumtitel is een verwijzing naar de band Radiohead, maar ook een kritische verwijzing naar het Nederlandse radiolandschap ‘waar je heel hard moet zoeken naar verrassende muziek’.

De drie excellente musici spelen de sterren van de hemel met hun individuele solo’s. Daarnaast genereren ze samen met hun ongebruikelijke bezetting een waanzinnig mooi en klankvol bandgeluid. Neem het intrigerende *Gee-O-Gee* dat op een paar gebroken gitaarakkoorden als een koraal begint waarmee de drie vervolgens een mysterieus indringend verhaal vertellen waar je niet genoeg van krijgt. *Put your head in the radio* ontvoert je na de rauwe opening naar engelachtig mooie melodielijnen. (M.K.)

https://www.imanspaargaren.nl/bands-projects/pelican-three/