Naledi Trio

First Attempt

First Attempt is de toepasselijke naam voor de eerste EP van het Naledi Trio. Het trio  speelt groovy jazz en bestaat uit Jurre Hogervorst (basgitaar), Jeroen de Rijk (percussie) en Bastiaan Mulder (gitaar). Alle drie zijn gevierde freelance musici. Omdat ze veel in dienst van andere bekende artiesten spelen, werd het nu eens tijd om een eigen ding te doen. Het resultaat is deze EP.

First Attempt is een bescheiden EP met vijf ingetogen nummers. Het eerste nummer Volim bevat een sfeervol thema gespeeld door Hogervorst op fretless bas. Subtiel begeleid door De Rijk en Mulder. Delicious heeft een lekkere laidback funky groove die je doet denken aan de The Meters (Amerikaanse funkband).

Qua intensiteit blijft de muziek op deze EP een beetje braaf. Heel bevrijdend om dan op het nummer Westport de solo van Jeroen de Rijk te horen. De percussionist speelt intens en neemt zijn vrijheid, zonder te overschreeuwen. Daar mogen we later in de afsluiter First Attempt nog eens van genieten.

First Attempt is te beluisteren op diverse socials waaronder Spotify en Apple Music. En als het aan het Naledi Trio ligt ooit ook op vinyl. Verder is het Naledi Trio op Instagram te volgen. (P.O.)