CHRISTIAN PABST

Inner Voice

Jazzpianist Christian Pabst begon ooit in de Duitse tegenhanger van het Nederlands Jeugd Jazz Orkest: het BuJazzO waar hij al samenwerkte met Jiggs Whigham, Ed Partyka en Mike Herting *to name a few*.
Inmiddels woont hij al ruim tien jaar in Amsterdam en tourt hij regelmatig de hele wereld over voor concerten op de internationale podia met artiesten als Lionel Loueke Jasper Somsen en Sven Ratzke .
Dit is inmiddels zijn derde plaat die hij opnam met de Nederlandse drummer Erik Kooger en Italiaanse bassist  Marco Zenini. Zowel in de slim gecomponeerde passages als in de spontane improvisaties doet dit trio de naam van dit album eer aan. Geen extroverte bopuitbarstingen en ook geen voor de hand liggende sequensen en grooves maar verstillende vertellingen en onverwachte ritmebreaks. Het pianospel van Christian Pabst is daarbij indrukwekkend betoverend en zeer subtiel.  Of als ik het persbericht vrij citeer: ‘Diep geworteld in de vrijheid van jazz neemt dit trio de luisteraar mee op een muzikale reis door een cinematische klankwereld’. Treffende omschrijving!

www.christianpabst.com