CHABLIZ

Straight Stories

De muziek van Chabliz wordt wel ‘Pop Noire’ genoemd. Maar daarmee wordt dit Haagse trio tekort gedaan. Het is veel meer dan pop alleen. Als je muziek zou kunnen schilderen zou je bij deze plaat alle kleuren van de regenboog nodig hebben op je pallet.

Op deze cd gaat zangeres/componist Petra de Winter behendig te keer als een gotische heks, Keltische elf en een heel scala van andere archetypische vrouwenbeelden. Haar stem heeft ze opvallend goed onder controle en dat is nodig ook omdat ze een groot aantal zangstijlen/technieken gebruikt.

Het repertoire is zeer veelzijdig. Op dit album zijn alle registers open getrokken. Zware metal gitaarmuren, maar ook meer symfonische arrangementen. Soms heftig theatraal, soms klein en ingehouden maar altijd muzikaal, fantasievol met een breed spectrum aan sferen.

Prikkelend voor de fantasie van de luisteraar zijn zeker ook de bijzondere bewerkingen van Michael Jackson’s Billy Jean en Bowie’s Lady Grinning Soul.

Een bijzondere cd waarop Petra de Winter haar zang-, performing- en componeervaardigheden op indrukwekkende wijze etaleert.

www.chabliz.com