ARS MUSICA ORKEST

Mendelssohn- Mozart- Schubert

Het gloednieuwe orkest Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden komt met zijn eerste cd. Het gezelschap heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van klassieke werken naar de praktijk zoals we die kennen uit de historische literatuur, maar dan op moderne instrumenten.

Patrick van der Linden, kenner van die negentiende-eeuwse uitvoeringspraktijk, dirigeert op deze debuutplaat Mendelssohn’ s Ouverture Die Hebriden, opus 26, Mozart’s Kerksonate in C, KV 336, Schubert’s Symfonie No.7 ‘Die Unvollendete’, D759 en Haydn’s Symfony No.6 ‘Le Matin’: Menuet.

Van deze werken bestaan reeds vele opnamen en interpretaties. Het opvallende aan de uitvoeringen van Ars Musica is dat er weliswaar op moderne instrumenten wordt gespeeld, maar dat dit niet leidt tot het veel hardere en agressievere geluid van het twintigste- en eenentwintigste-eeuwse symfonieorkest. De interpretaties op deze cd klinken weliswaar modern helder maar blijven een negentiende-eeuws soort ‘kalmte‘ behouden.

De opnamen zijn gemaakt in de Grote Kerk te Apeldoorn en vakkundig geproduceerd. De dynamiek van deze grote bezetting is heel mooi bewaard gebleven op deze registratie.

www.stichtingarsmusica.nl