Contracten

In de muziekwereld krijg je te maken met vele soorten contracten zoals muziekuitgavecontracten, platencontracten, lesovereenkomsten, boekings- en managementcontracten en opdrachtovereenkomsten.

Daarbij geldt dat de opdrachtovereenkomst in alle soorten en maten opduikt voor optredens, compositie en/of productieopdrachten, het geven van workshops etc.

Met het tekenen/aangaan van een contract verbindt je jezelf meestal voor een bepaalde periode tot bepaalde verplichtingen waarvoor je ook iets terug dient te krijgen. Daarbij zijn zaken als contractsduur, opzegtermijnen, verdiensten/royalty’s, territorium, aansprakelijkheid en inspanningsverplichtingen van jezelf en de andere contractpartij zeer belangrijk.

Als Ntb lid kun je de overeenkomsten die je aangeboden krijgt van te voren gratis laten screenen op bovenstaande essentiële zaken maar ook op andere juridische, zakelijke en artistieke consequenties. Dat kan per e-mail, telefonisch en in een persoonlijk gesprek. We gaan niet met je mee naar de onderhandelingen maar we ondersteunen je wel op de achtergrond met advies.

Voor als je zelf contracten aan wilt bieden hebben we modelovereenkomsten ontwikkelt die je naar je eigen situatie aan kunt passen en daarna door ons kunt laten screenen. Voor eigen beheer artiesten die hun eigen muziek opnemen is dit belangrijk. Denk hierbij aan licentiecontracten met labels en sessieovereenkomsten met meespelende muzikanten en vocalisten bijvoorbeeld .

De modelovereenkomsten zijn te downloaden op deze pagina en de downloadpagina verder op deze site.

 

 

Actueel

Ntb/VCTN-congressen 2017

Ook dit jaar is er weer een congres Ntb en congres VCTN. Deze zijn gepland op 3 juli 2017, wederom in… lees verder

Tijdelijke aanpassing openingstijden administratie

De Ntb is voor iedereen telefonisch bereikbaar (020-6203131) op werkdagen tussen 12:00 en 17:00 uur. Of stuur een mail naar info@ntb.nl…. lees verder

Steun de Ntb en VCTN op Buma/Stemra jaarvergadering

Op woensdag 21 juni a.s. vindt de Buma/Stemra jaarvergadering plaats in AFAS Live te Amsterdam. Wij roepen alle stemgerechtigde leden… lees verder